.

.

Koiran hammaskivi

Hammaskiven muodostuminen

Koiran hammaskivi muodostuu plakista, joka mineralisoituu hampaan pinnalle, jos sitä ei poisteta mekaanisesti. Joillekin kertyy hammaskiveä ja plakkia nopeammin ja helpommin kuin toisille, riippuen koiran syljen koostumuksesta, suun anatomiasta ja koiran elintavoista.

Koiran Ientulehdus

Ientulehdus ja parodontiitti

Plakki saattaa aiheuttaa lemmikille ientulehduksen, joka voi kehittyä parodontiitiksi. Parodontiitti on hampaiden kiinnityskudoksen tulehdus joka levittää tulehdusta myös muualle kehoon ja heikentää koiran yleiskuntoa. Se voi myös johtaa hampaiden heilumiseen ja sitten irtoamiseen. Heiluvat hampaat tuottavat koirallesi kipua. Tulehtunut ikenistö ja hampaat täytyy hoidattaa kuntoon osaavalla eläinlääkärillä.

Koiran hampaiden puhdistus

Ultraäänihammasharja puhdistaa lemmikkisi hampaat ja ennaltaehkäisee ientulehdusta sekä parodontiittia. Ultraäänihammasharja on hammasharja jolla ei ”harjata”. Laitteen harjaspäät liuottavat hammaskiven ja plakin hampaan pinnalta ilman liikettä, tärinää tai ääntä. 

Ultraääni-impulssit pystyvät tunkeutumaan hampaiden väleihin ja ikeniin ja tuhoavat bakteereja sekä mikrobeja paikoista, joihin harjoilla normaalisti ei pääse. Tämä tekniikka vähentää bakteerien lisääntymistä ja lievittää suun ongelmia, hoitaa ja suojaa ikeniä sekä estää tulehduksia ja parodontiittia.